Menu

Autonrenkaat saa myös osamaksulla tai laskulla

tires-913588_1280Talvi tekee tuloaan, ja monet ihmiset ovat jo vaihtaneet talvirenkaat autoihinsa. Renkaita vaihtaessa on syytä tarkastaa renkaiden kunto. Jos renkaiden kulutuspinta on kulunut pieneksi tai nastoja on irronnut, on syytä harkita uusien renkaiden ostoa. Renkaan ominaisuudet heikkenevät myös iän myötä. Rengas voi olla silmämääräisesti tarkasteltuna hyväkuntoisen näköinen, mutta vuodet ovat voineet kovettaa renkaan pinnan eli lamellit. Tälläisen renkaan pito-ominaisuudet ovat huomattavasti uutta rengasta huonommat, ja ne voivat olla jopa hengenvaaralliset. Talvirenkaat suositellaankin uusimaan viimeistään viiden vuoden jälkeen, vaikka kulutuspintaa vielä riittäisi.

Uuden talvirengassarjan hintaan vaikuttavat merkki, tuumakoko, halkaisija ja profiili. Uusissa autoissa esiintyykin renkaita, joiden tuumakoko on suuri ja profiili pieni. Tälläisen rengassarjan hinta voi nousta helposti yli tuhannen euron. Autojen rengaskoot ovat kasvaneet vuosien saatossa, ja tämän myötä rengaskulut ovat nousseet suuremmaksi osaksi autoilun kuluja. Moni pitkittää uusien renkaiden hankitaa, koska rahallinen sijoitus on kertaluontoisena investointina suuri.

Useat liikkeet ovatkin nyt alkaneet tarjota renkaisiin eri maksuvaihtoehtoja. Hankinnan voi edelleen maksaa kerralla, mutta autonrenkaat saa myös osamaksulla tai laskulla. Monet rengasliikkeet ovat alkaneet tarjota omia maksuvaihtoehtojaan, tai ostoksien osamaksun rahoittaa yhteistyössä oleva rahoitusyhtiö. Usein maksuerän suuruuden ja erien lukumäärän voi valita itse. Näin uuteen rengassarjaan pääsee käsiksi alkaen n. 20 euron kuukausierällä. Suosittu vaihtoehto on https://www.klarna.com/fi/osta-klarnalla, joka tarjoaa maksuvaihtoehdoksi laskun yhdessä tai useammassa erässä. Laskulla ja osamaksulla ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota laskun kokonaiskuluihin, mutta useat vaihtoehdot ovat korottomia ja niissä on kohtuukokoinen tilinhoitomaksu.

Internetissä toimivia rengaskauppoja on kymmeniä ellei satoja, sillä EU-alueella ostosten teko on helppoa eikä hintoihin tule päälle ylimääräisiä tulleja tai veroja. Vertailua voi olla vaikea suorittaa tarjonnan ollessa suurta. Apuun tulee http://www.autonrenkaat.net/autonrenkaat-laskulla/, jossa voit helposti vertailla eri rengaskauppoja. Sivusto listaa valitsemallasi ehdoilla kaupat, jotka tarjoavat etsimääsi rengasssarjaa. Ostos on helppo maksaa luottokortilla tai verkkopankissa, mutta autonrenkaat saa myös osamaksulla tai laskulla kotiin tai haluaamasi rengasliikkeeseen toimitettuna. Täten ostaminen on helppoa ja turvallista, ja maksat renkaat sopivissa kuukausierissä!