Menu

Rengasvertailut ja rengastestit – parhaat talvirenkaat

winter-tires-1011442_1280Talvikelit lähestyvät ja nyt alkaa olla viimeistään aika miettiä talvirenkaiden vaihtoa alle. Pelkästään virallinen talvirengaspakko alkaa 1. päivä joulukuuta, ja säätilat alkavat muutenkin olemaan talviset. Ajoissa talvirenkaat alle vaihtavan ei tarvitse jännittää aamulla, onko yön aikana lämpötila painunut pakkasen puolelle tai onko maan peittänyt kerros lunta. Vanhat talvirenkaat on syytä päivittää uusiin, jos kulutuspinta on pienentynyt alle neljän millimetrin tai nastarenkaista on irronnut useita nastoja. Myös renkaan ikä heikentää sen pito-ominaisuuksia. Renkaan lamellit kovettuvat, ja näin pito on huonompi jäällä ja lumella.

Tarjonta Suomen talvirengasmarkkinoilla on valtava, ja se voi usein olla kuluttajalle kompastuskivi. On mahdotonta pysyä kärryillä termejä vilisevistä mainospuheista ja lupauksista. Talvirengaskauppaan suuntaavalle on tarjolla nasta- ja kitkarenkaita, tunnettuja merkkejä, niiden ns. halpamerkkejä sekä tuntemattomampia valmistajia aasiasta asti. Hinta ja valmistaja ei aina suoraan kerro laadusta, kuten http://tekniikanmaailma.fi/autot/renkaat/tm-vertailu-talvirenkaat-2014 testi osoittaa. Renkaan ominaisuuksia hioessa valmistaja on aina joutunut tekemään kompromisseja. Osassa malleissa painotetaan kestävyyttä, toisessa taas vaikkapa melutasoa sekä pitoa jäällä. Jos rengasta suunnitellessa on pyritty saamaan kaikki ominaisuudet huippuunsa, on yleensä lopputuloksena keskinkertainen rengas, joka ei loista millään osa-alueella. Tämän vuoksi onkin hyvä hankkia puolueettomia tietoja käsiinsä. Tässä apuun tulevat rengasvertailut ja rengastestit – parhaat talvirenkaat omiin tarpeisiisi löydät, kun tutkit tarkkaan rengastestejä. Moni edullisempikin rengas hieman tuntemattomalta valmistajalta voi olla hyvä valinta, jos esimerkiksi ajoa ei tule vuositasolla useita kymmeniä tuhansia kilometrejä.

Renkaiden kehitystyö on jatkuva prosessi, jossa valmistajat yrittävät kokoajan kehittää renkaitaan paremmaksi kuin edellisvuoden malli. Suurimpia muutoksia on nähty esimerkiksi nastojen muodossa ja lukumäärässä sekä kulutuspinnan ja lamellien kuvioinneissa. Monet valmistajat tarjoavat nettisivuillaan hyödyllistä tietoa rengaskaupoille suuntaavalle. Esimerkiksi https://www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/testimenestys/ sivulla pääset tutustumaan renkaiden testimenestykseen ja kehitystyöhön. Tietoa on hyvä kuitenkin hankkia myös muualta kuin itse valmistajalta, sillä kilpailu on suurta joka pistää valmistajat lupaamaan omalle renkaalle loistavat ominaisuudet. Useat Rengasvertailut ja rengastestit – parhaat talvirenkaat aiheena pureutuvatkin näihin uusiin muutoksiin ja innovaatioihin ja kääntävät ne selkokielelle tavallisen autoilijan ymmärrettäväksi.