Menu

5 vinkkiä renkaanvaihtoon

Onko renkaidenvaihto sinulle haastavaa? Ei hätää, niin se on monille! Kun tsekkaat nämä http://www.talouselama.fi/uutiset/eiko-renkaanvaihto-suju-tassa-4-vinkkia-3454496 5 vinkkiä renkaanvaihtoon, onnistut hetkessä.

Neuvo 1. Mitä tarvitset eniten

Autonvalmistajat yleensä asettavat tarvittavat välineet takakontin pohjan alle. Nosta pohjaa ja löydät, vararenkaan, tunkin ja rengasavaimen. Väännä ruuvista joka pitää tunkkia paikoillaan ja sen pitäisi irrota mukavasti.

Neuvo 2. Löysää pultteja maltillisesti

Ennen kuin alat nostaa autoa tunkilla, on aika löysätä pultteja. Älä kuitenkaan löysää pultteja kokonaan! Löysää niitä sen verran että ne pyörivät vaivattomasti ympäri. Pulttien kierresuunta on sama kuin muissakin kierteissä, eli oikealle kiristetään ja vasemmalle tiukennetaan. Tässä työvaiheessa tarvitset rengasavainta.

Neuvo 3. Nosta auto ylös

tire-885311_1280Tämä vaihe hermostuttaa useimpia tottumattomia renkaan vaihtajia. Mitään hätää ei kuitenkaan ole. Tee niin, että etsit renkaiden vierestä auton pohjasta vahvennetut kohdat. Huomaat kohdan nopeasti, sillä se on muutaman sentin levennys suhteellisen lähellä jokaista rengasta. Sinun on asetettava tunkki tämän renkaan alle – muualta nostettuna tunkki menee pohjan läpi!

Pyöritä tunkin vipua niin kauan että auto nousee. Nosta niin kauan että rengas on ilmassa. Pidä huolta myös että maa tunkin alla on pitävää. Jos se ei ole, laita tunkin alle ainakin kestävä lauta tai tasainen kivi.

Neuvo 4. Irrota rengas ja kiinnitä uusi

Nyt auto on ilmassa ja on aika irrottaa rengas. Löysää siis loput pulteista. Kaikki menee hyvin, koska olet jo löysännyt pultit hyvin vaiheessa 2. Jos et olisi tehnyt tätä, joutuisit käyttämään voimaa auton ollessa ilmassa. Tässä olisi riskinsä, sillä auto ei ole nyt vakaalla pohjalla vaan pienen tunkin varassa. Kun pultit ovat irti, rengas on valmis irtoamaan.

Seuraavaksi tietysti kiinnitetään uusi rengas paikalleen. Tämä onnistuu samoin kuin irrottaminen. Kun rengas on paikallaan, kiristä varovasti pultteja kiinni. Älä käytä liikaa voimaa.

Neuvo 5. Kiristä rengas paikalleen

Olet melkein valmis ensimmäisen renkaasi kanssa. Nyt jäljellä on kiristys. Kiristys on tärkeää tehdä sellaisessa järjestyksessä, että ensiksi kiristetyn pultin jälkeen kiristetään sitä vastakkaisella oleva pultti. Toista sama logiikka muiden pulttien kanssa. Näin rengas menee suoraan, toisin kuin jos kiristäisit toisen puolen ensin.

Toista sama kaikille kolmelle renkaalle, ja homma on valmis! Nyt kun olet käynyt läpi 5 vinkkiä renkaanvaihtoon, olet kuin vaivihkaa vaihtanut autosi renkaat. Onneksi olkoon, hienosti meni.